Lusikkaleivät

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 30
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Pikkuleivät
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Lusikkaleivät

Ainesosat

Määrä Aines
200 gvoita
1,5 dlsokeria
4 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
1 tlsoodaa
2 tlvaniljasokeria
täyte:
 lemon curd -sitruunatahnaa
 omenamarmeladia
 aprikoosimarmeladia
päälle:
 sokeria
 tomusokeria

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Kiehauta voi kattilassa miedolla lämmöllä. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Kun vaahto alkaa laskeutua, kaada voi kulhoon.
  2. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisokeriseos tasaiseksi.
  3. Sekoita sooda ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää voi-sokeriseokseen.
  4. Painele taikinaa soikeapesäiseen teelusikkaan ja vedä lusikanmuotoiset leivonnaiset leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  5. Levitä hieman jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pohjalle sitruunatahnaa tai marmeladi ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain, jolloin saat munan muotoisia pikkuleipiä. Kierittele lusikkaleivät sokerissa tai seulo pinnalle tomusokeria.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 83 kertaa
  • Katsottu: 88396 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 22

20.3.2010 klo.12:27

Tämä vaikuttaa hyvältä reseptiltä.Taidanin kokeilla näitä.

Vastaa
29.3.2010 klo.15:53

Muistan nämä jo lapsuudesta ja itsekin niitä olen joskus tehnyt vadelmamarmeladitäytteellä. Ovat aivan ihania! Herrasväenpikkuleivät ovat toinen suosikkini.

Vastaa
29.3.2010 klo.22:5
pohjalaine...

pohjalaine...

Olen tehnyt lusikkaleipiä aina pääsiäiseksi ja
olen tässä vuosien saatossa kokeillut kymmeniä lusikkaleipien ohjeita ja aina niistä on tullut kovia.
Mutta nyt onnistui !
Kiitoksia paljon kotilieden ohjeesta.
Tästä lähtien teen aina tällä reseptillä.
Nyt saa meidänkin perhe kunnon lusikkaleipiä.

Vastaa
21.3.2011 klo.16:34
mummi 65

mummi 65

Lusikkaleivät ovat kuuluneet pääsiäispöytään aina.
Parhaita pikkuleipiä minun makuuni.
Itse kun niitä teen niin kastelen valmiin lusikkaleivän toisen pään sulatetussa suklaassa,niin on aivankun pajunkissa.Ai miten hyviä!!!!!

Vastaa
25.3.2011 klo.18:27

Teen lusikkaleipiä aina pääsiäiseksi, sekä poikani syntymäpäiväksi, ne ovat hänen herkkuaan. Teen juuri tällä samalla reseptillä. Ovat takuuvarmoja.Tämä ohje on minulla ollut vuosikymmeniä.Voista tulee parhaat, mutta margariinistakin onnistuu.

Vastaa
5.4.2011 klo.17:7
Memmuli

Memmuli

Nämä lusikkaleivät ovat aivan ihania. Uudet lusikat vain eivät ole kovin hyviä muotiksi. Minä sain perintönä kotoa vanhan hopeisen lusikan joka oli 1900 luvun alkupuolelta. Mietin miten voisin sen kaunista kuppia hyödyntää ja siitä oivalsin sen lusikkaleipien muotiksi. Tällä tulee todella kauniita ja munan muotoisia leipiä. Ihanaa kevään odotusta ja makoisia lusikkaleipiä!

Vastaa
18.12.2011 klo.20:5
Ode 69

Ode 69

LOISTAVIA IRMALUSIKKALEiPIÄ PARHAITA MAAIlMASSA SIIS NIIKU 4EVER <3333333 t: Ode

Vastaa
21.12.2011 klo.20:32
ohjeella m...

ohjeella m...

Ohje on hyvä ja olen saanut tälläohjeella monta onnistunutta satsia. Nyt kuitenkin kävi niin, että tein kaksinkertaisena ja pikkuleivät eivät kohonneet vaan levisivät. heh, ovat koomisen näköisiä lättysiä.. Missähän meni vikaan, osaisikohan joku sanoa..?

Vastaa
9.2.2012 klo.18:33
lollorosso

lollorosso

Erinomaisen hyviä tuli!!
Täytyy vaan vahtia uunin vieressä paiston aikana, ettei pala. 12 min oli meidän uunille ihan liikaa.

Vastaa
20.3.2012 klo.13:10
sinimailan...

sinimailan...

Ovat vanhoja tuttuja pikkuleipiä. Täytyy joskus kokeilla miten onnistuvat gluteenittomina.

Vastaa
30.3.2012 klo.21:51
kokeilija

kokeilija

Voiko sokerin lisätä voin sekaan kattilaan ja tehdä taikinan siinä? Säästyisi yhden ylimääräisen astian pesulta :D

Vastaa
31.3.2012 klo.16:1

Voi lisätä .Olen itse tehnyt usein niin.

Vastaa
6.4.2012 klo.18:13
kokeilija

kokeilija

Kiitos vahvistuksesta. Näin olenkin toiminut pipareiden kanssa, paitsi siinä voita ei keitetä.

Vastaa
29.4.2012 klo.16:52
kaarina no...

kaarina no...

Vinkki: lisää yksi muna ja voit käyttää leivinjauhetta. 150 asteeeseen..n.15.min.

Vastaa
14.8.2012 klo.14:5
Kirsti-mum...

Kirsti-mum...

Mie taiankin kokkeilla näitä.

Vastaa
26.11.2012 klo.22:44
ekat glute...

ekat glute...

minkähän verran gluteeitonta jauhoseosta pitää laittaa? vai toimiiko kyseinen jauhoseos normaaliin tapaan noin niin kuin yleensäkin leivottaessa?

Vastaa
15.12.2012 klo.17:9
perinne ja...

perinne ja...

Äitini kanssa näitä väsättiin, kun olin pieni.

Tänään leivoin jälleen kerran oman Esikoiseni kanssa. Molemmat rakastamme näitä jouluherkkuja.

Vastaa
16.2.2013 klo.14:57
sirppana

sirppana

Uskaltaskohan kokeilla. En ole mikään jauhopeukku, mutta mieli tekis opetella. Ovat niin herkullisen tuntuisia

Vastaa
8.1.2014 klo.12:55
Vinkura

Vinkura

Kuka syö nykyaikana lusikkaleipiä, pelkkää rasvaa, valkoista vehnäjauhoa ja sokeria. Ei minkään makuista, ei mikään perinneleivonnainenkaan ei ainakaan säilytettäväksi arvostettava perinna.

Vastaa
3.4.2014 klo.11:49
lallukka

lallukka

tein tällä ohjeella mutta levisivät ihan kamalasti…?…miksiköhän ?

Vastaa
29.4.2014 klo.15:41
kinuski85

kinuski85

Jostain mystisestä syystä ohjeet eivät joskus toimi, kun taikinamäärän moninkertaistaa.

Vastaa
29.4.2014 klo.15:42
kinuski85

kinuski85

Olisikohan jauhomitta jäänyt vajaaksi?

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu