Luumujälkiruoka

30
min
1
alle 30 min
  • 1
  • 1

Ainekset

2.5 dl maitoa
2.5 dl maitoa,
2 keltuaista
75 g sokeria
l 0,5 l kermaa
2 dl keitettyjä luumuja
1 tl vaniljaa
5 liivakkoa

Valmistusohje

Maito,ruskuaiset,sokeri ja vanilja keiteään kunnes vähän sakenee,mutta ei saa kiehua ja vatkataan sitten jäähtyneeksi.Lisätään luumut.liivakot liotetaan ensin kylmässä vedessä,puserretaan vesi pois ja sulatetaan pieneen määrään kiehuvaa vettä sekä yhdistetään seokseen.Viimeksi vahdoksi vatkattu kerma,jonka jälkeen laitetaan maljaan hyytymään.Ennen tarjoilua koristellaan persikka tai muilla hedelmillä tai kermavaahdolla.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
11.7.2010
eeva2011
  • 1