Luumujälkiruoka

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Ateriatyyppi: Jälkiruoat
Luumujälkiruoka

Ainesosat

Määrä Aines
 2.5 dl maitoa
 2.5 dl maitoa,
 2 keltuaista
 75 g sokeria
 0,5 l kermaa
 2 dl keitettyjä luumuja
 1 tl vaniljaa
 5 liivakkoa

Lisätietoja:

Tämä on äitini perinteinen joulunajan jälkiruoka ja olen jatkanut tätä perinnettä omalta osaltani.Tätä herkkua,joka maistuu ihan samettiselta,voi tietysti valmistaa ja käyttää muulloinkin kuin joulunaikaan.

Valmistusohje

Maito,ruskuaiset,sokeri ja vanilja keiteään kunnes vähän sakenee,mutta ei saa kiehua ja vatkataan sitten jäähtyneeksi.Lisätään luumut.liivakot liotetaan ensin kylmässä vedessä,puserretaan vesi pois ja sulatetaan pieneen määrään kiehuvaa vettä sekä yhdistetään seokseen.Viimeksi vahdoksi vatkattu kerma,jonka jälkeen laitetaan maljaan hyytymään.Ennen tarjoilua koristellaan persikka tai muilla hedelmillä tai kermavaahdolla.

eeva2011 Reseptin lisännyt:
eeva2011

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 5 kertaa
  • Katsottu: 9083 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 61

Viestit 5

11.7.2010 klo.21:16

Knnatta kokeilla,saa varmaan vierailta ihastusta

Vastaa
23.7.2010 klo.21:46
iso-äiti

iso-äiti

Olen kokeillut ja kyllä maistuu ihanalta

Vastaa
23.7.2010 klo.21:48
marjastiin...

marjastiin...

Olen tätä saanutkin äitini luona ja on tosi hyvää,kannattaa kokeilla

Vastaa
23.7.2010 klo.21:50
heissululi...

heissululi...

Ei ole turhaan kehuttu tätä ihanaa jälkiruokaa

Vastaa
16.12.2012 klo.12:5
voi voi

voi voi

kaikki sormet keskellä kämmentä; mitä tuo 2x2,5 dl maitoa tarkoittaa. Tuliko vahingossa 2x?

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu