Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumulla sivelty possu

Luumulla sivelty porsaan ulkofilee saa tässä reseptssä luumuchutneysta eksoottisen pintasilauksen. Porsaan ulkofilee hautuu hitaasti uunissa herkuksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Luumulla sivelty porsaan ulkofilee

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • ripaus Chili & Limemausteseosta (Santa Maria)
  • 4 sipulia
  • noin 4 valkosipulinkynttä
  • salvian oksia
  • 2 dl vettä

Pinnalle

  • 1 dl luumuchutney-säilykettä
  • 2 rkl sinappia

Valmistusohje

Luumulla sivelty porsaan ulkofilee valmistuu näin.

1. Hiero mausteet lihapalan pintaan. Aseta lihapala uunivuokaan. Lisää vuokaan kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä vesi ja muutama salvian oksa. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Valele lihapalaa paistoliemellä muutaman kerran paistumisen aikana.

2. Sekoita luumuchutney ja sinappi. Nosta salvian oksat lihapalan päälle. Levitä luumuseos lihan pinnalle ja jatka kypsentämistä puolisen tuntia. Tarjoa luumulla sivelty porsaan ulkofilee uunibataattien tai keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mehukas possu x 7


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumulla sivelty possu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.