Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumupiirakka

Tässä luumupiirakkareseptissä luumut painautuvat piirastaikinaan. Niiden kirpeys taittuu, kun ripottelet kuumalle piiraalle kanelisokeria. Voit käyttää luumujen tilalla myös aprikooseja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Luumupiirakan pohja:

  • 125 g margariinia tai voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 keltuaista
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 3 valkuaista
  • 0.5 dl maitoa

Luumupiirakan päälle:

  • noin 8 luumua
  • 0.5 dl kaneli-sokeria

tarjoiluun:

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan.

3. Vaahdota munanvalkuaiset. Sekoita valkuaisvaahto ja maito taikinaan.

4. Vuoraa kakkuvuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla tai voitele monta pientä vuokaa. Taputtele taikina vuokaan.

5. Pese ja halkaise luumut. Asettele luumunpuolikkaat leikkauspinta alaspäin kakkupohjalle.

6. Paista luumupiirakkaa tunti 200-asteisen uunin keskitasolla. Ripottele kaneli-sokeri kuumalle kakulle. Tarjoa luumupiirakka kermavaahdon kanssa.

Katso myös: Lumoavat luumureseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumupiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.