Luumutartaletit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Luumut
- 250 g kuivattuja luumuja
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 dl punssia
pohja
- 100 g voita
- 3 rkl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl vettä
- 75 g mantelimassaa
Täyte
- 75 g mantelimassaa
- 1 dl luumujen liotuslientä
- 1 kananmuna
- 1 dl jauhettua mantelia
Pinnalle
- liotettuja luumuja
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
Luumutartaletit ovat juhlavia luumuleivonnaisia, jotka täytetään mantelimassalla ja punssissa liotetuilla luumuilla.
1. Valmista luumut. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää punssi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä palloseksi. Anna levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia. Painele taikina pieniin leivosvuokiin.
3. Raasta mantelimassa ja pehmennä se luumuliemessä mikrossa. Lisää muna ja mantelijauhe. Kaada seos vuokiin. Paista tartaletteja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Aseta päälle liotettuja luumuja ja pannulla paahdettuja mantelilastuja.
Kokeile myös muita luumuisia leivonnaisia:
Luumutäytekakku
Punssi-luumupiirakka
Luumutortut tuoreista luumuista
Ruoka.fi: Joulutortut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumutartaletit