Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumutortut

Luumutortut kuuluvat joulunajan kahvipöytään. Viitseliäs tekee itse torttutaikinan, jolle kerma ja konjakki antavat juhlavan maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Luumutortut:

  • 250 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl konjakkia

Täyte

  • 300 g luumusosetta

Luumutorttujen voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Luumutortut leivotaan helposti näin:

1. Hakkaa kylmä voi ja jauhot leivinlaudalla muruiseksi seokseksi. Siirrä muruseos kulhoon ja lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja konjakki. Sekoita nopeasti ja anna taikinan levähtää kylmässä noin puoli tuntia.

2. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi, taita kolmeen osaan ja kauli uudellen suorakaiteeksi ja taita taas kolmeen. Anna levähtää hetki kylmässä, kauli ja käännä uudelleen.

3. Kauli taikina levyksi ja leikkaa joko pyöreiksi tai neliskanttisiksi pohjiksi riippuen siitä, teetkö tähden vai puolikuun muotoisia luumutorttuja. Voitele tortut munalla ja paista 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Kokeile myös muita luumuisia joululeivonnaisia: Luumutortut tuoreista luumuista Luumutäytekakku Punssi-luumupiirakka Ruoka.fi: Luumu-kookossydämet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumutortut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.