Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maa-artisokkapihvit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 500 g jauhoista perunaa, esimerkiksi Van Gogh
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

  • voita

Valmistusohje

Maa-artisokkapihvit ovat maukkaita kasvispihvejä, jotka nautiskellaan sellaisenaan.

 

1. Harjaa maa-artisokat ja perunat huolella puhtaiksi ja keitä kuorineen täysin kypsiksi. Nosta keitinveteen ensin perunat ja lisää reilu 5 minuuttia myöhemmin maa-artisokat. Kuori kasvikset kuumina ja raasta karkeaksi raasteeksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota voissa pannulla. Lisää sipulit kasvisraasteiden joukkoon. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen hetki jäähtyä.

3. Mausta seos riivityillä timjaminlehdillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paista seoksesta voissa lettupannulla kohtalaisella lämmöllä paksuja pihvejä muutaman kerran käännellen.

Kokeile myös muita maukkaita maa-artisokkaruokia: Maa-artisokkarisotto Makaronilaatikko maa-artisokalla Yrttinen maa-artisokkakeitto Ruoka.fi: Maa-artisokkapyree


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.