Maailman paras lettutaikina
Paras lettutaikina tehdään vehnä- ja ohrajauhoista ja sen annetaan turvota rauhassa noin puoli tuntia. Kun korvaat vielä osan nesteestä kivennäisvedellä, saat kuohkeampia ja kevyempiä lettuja. Lettutaikina tehdään jauhoista, munista ja maidosta. Taikinan teko on helppoa, kunhan varaat aikaa edes puoli tuntia ohukaistaikinan tekeytymiseen. Parasta on, jos voit tehdä sen jo edellisiltana. Tällä lettutaikina-ohjeella paistat 30 pientä lettua tai 8-10 isoa lettua. Nyt herkutellaan!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lettutaikina
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sulatettua voita
Valmistusohje
Lettutaikina valmistuu helposti näin:
1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
2. Lisää taikinaan muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi.
3. Anna lettutaikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai yön yli.
4. Paista keskilämmöllä taikinasta voisella pannulla rapeareunaisia lettuja.
5. Tarjoa valmiit letut lämpimina marjasurvoksen tai mansikkahillon kanssa tai täytä lettu marjoilla ja kermavaahdolla ja kääräise rullalle. Ohukaisten kaveriksi sopii myös vaahterasiirappi, suklaakastike, suolakinuski tai jäätelö. Vaihtoehtoja on monia.
Lue myös: Muurinpohjaletut maistuvat kesällä
Lue myös: Pannukakku x 9
Lue myös Anna.fi: Amerikkalaiset pannukakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maailman paras lettutaikina
Tuli kyllä ihania lettuja.. Ohrajauhot antaa tosi hyvän maun ! 🙂 Suosittelen kokeilee tällä ohjeella..
Jos tätä ohjetta haluaa vielä hienosäätää, niin jauhot voi sekoittaa maitoon turpoamaan jo edellisenä iltana. Kananmunat lisätään ihan viimeiseksi. Luomujauhoista tulee mielestäni maukaampia. Niin ja maidoksi punainen maito.
Milloinhan otatte huomioon me ”vammaiset” eli keliaakikot ja vielä samaan ” taikinaan” maidottomat
Laita kaura tai soijamaitoa ja gluteeniton jauhoseos 😊 myös mantelimaito sopii.
Letut voi tehdä myös veteen
Aika suolaisia mun makuun, ensi kerralla laitan vähemmän suolaa. Tosin mä käytin pelkästään vehnäjauhoja. Muuten hyviä kyllä.
Ohra ja vehnäjauhot kylmään maitoon annetaan turvota muutama tunti vaikka yön yli,muut aineet vasta ihan ennen paistoa, ohralla on taipumus mennä väkeväksi muiden aineiden kanssa ja varsinkin lämpimässä, jääkaappiin turpoamaan,yksi muna riittää