Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maailman paras lettutaikina

Paras lettutaikina tehdään vehnä- ja ohrajauhoista ja sen annetaan turvota rauhassa noin puoli tuntia. Kun korvaat vielä osan nesteestä kivennäisvedellä, saat kuohkeampia ja kevyempiä lettuja. Lettutaikina tehdään jauhoista, munista ja maidosta. Taikinan teko on helppoa, kunhan varaat aikaa edes puoli tuntia ohukaistaikinan tekeytymiseen. Parasta on, jos voit tehdä sen jo edellisiltana. Tällä lettutaikina-ohjeella paistat 30 pientä lettua tai 8-10 isoa lettua. Nyt herkutellaan!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lettutaikina

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita

Valmistusohje

Lettutaikina valmistuu helposti näin:

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.

2. Lisää taikinaan muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi.

3. Anna lettutaikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai yön yli.

4. Paista keskilämmöllä taikinasta voisella pannulla rapeareunaisia lettuja.

5. Tarjoa valmiit letut lämpimina marjasurvoksen tai mansikkahillon kanssa tai täytä lettu marjoilla ja kermavaahdolla ja kääräise rullalle. Ohukaisten kaveriksi sopii myös vaahterasiirappi, suklaakastike, suolakinuski tai jäätelö. Vaihtoehtoja on monia.

Lue myös: Muurinpohjaletut maistuvat kesällä

Lue myös: Pannukakku x 9

Lue myös Anna.fi: Amerikkalaiset pannukakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maailman paras lettutaikina

PiiloPlontih

Tuli kyllä ihania lettuja.. Ohrajauhot antaa tosi hyvän maun ! 🙂 Suosittelen kokeilee tällä ohjeella..

Ese

Jos tätä ohjetta haluaa vielä hienosäätää, niin jauhot voi sekoittaa maitoon turpoamaan jo edellisenä iltana. Kananmunat lisätään ihan viimeiseksi. Luomujauhoista tulee mielestäni maukaampia. Niin ja maidoksi punainen maito.

Mahdoton tehtävä, auttakaa?

Milloinhan otatte huomioon me ”vammaiset” eli keliaakikot ja vielä samaan ” taikinaan” maidottomat

Heitukka77

Laita kaura tai soijamaitoa ja gluteeniton jauhoseos 😊 myös mantelimaito sopii.

Vesi letut

Letut voi tehdä myös veteen

Alma

Aika suolaisia mun makuun, ensi kerralla laitan vähemmän suolaa. Tosin mä käytin pelkästään vehnäjauhoja. Muuten hyviä kyllä.

Lettumestari

Ohra ja vehnäjauhot kylmään maitoon annetaan turvota muutama tunti vaikka yön yli,muut aineet vasta ihan ennen paistoa, ohralla on taipumus mennä väkeväksi muiden aineiden kanssa ja varsinkin lämpimässä, jääkaappiin turpoamaan,yksi muna riittää

Sinun täytyy kommentoidaksesi.