Maidoton karpalokakku
Maidoton karpalokakku on juustokakun tapainen hyytelökakku, jossa lempeä vaniljatäyte saa potkua kirpakoista karpaloista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Karpalokakun pohja:
- 150 g piparkakkuja (munattomia, maidottomia, esim. Annas)
- 75 g maidotonta kasvirasvavalmistetta
Vaniljatäyte:
- 6 liivatelehteä
- 1 tlk (2 ½ dl) vispautuvaa soijavalmistetta (Alpro)
- 2.5 dl vanilja-soijakastiketta (Alpro)
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vettä
Karpalokakun kiille_
- 5 liivatelehteä
- 2 dl vettä
- 1.5 dl punaista glögitiivistettä
- 4 rkl sokeria
- 2 dl jäisiä karpaloita
Valmistusohje
1. Murskaa piparkakut monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuokaan.
2. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa soijavalmiste vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vanilja-soijavalmiste ja sokerit keskenään. Kuumenna pienessä kasarissa vesitilkka ja liota siihenkuivaksi puristetut liivatelehdet. Valuta liivateliemi täyteseoksen joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon soijavalmistevaahto.
3. Valuta vaniljatäyte piparkakkupohjan päälle. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä noin tunnin ajan.
4. Nosta kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kattilassa vesi, glögitiiviste ja sokeri kiehumispisteeseen. Nosta syrjään ja lusikoi pinnalta pois vaahto. Liota liivatteet kuumaan liemeen.
5. Ripottele hieman hyytyneen kakun pinnalle jäiset karpalot. Lusikoi varoen kiillemehua pinnalle. Nosta karpalokakku uudestaan peitettynä hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Lue myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia makeita leivonnaisia juhlapöytään
Kokeile myös muita maidottomia leivonnaisia: Luumupiirakka ilman uunia Raakasuklaakakku Pähkinäpiiras Ruoka.fi: Pulla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maidoton karpalokakku
Kun olen myös soijatuotteille allerginen mitä tilalle.