Reseptit

Maissikakkuset

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 5 dl piimää
  • 2 munaa
  • 2 rkl voisulaa
  • 2 dl keitettyjä maissinjyviä (tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä)

voiteluun:

  • voita tai öljyä

Valmistusohje

Maissikakkuset

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita munat piimään ja lisää ne jauhoseokseen.

2. Lisää rasva ja maissinjyvät. Voit käyttää tuoreista, keitetyistä maissintähkistä irrotettuja jyviä, mutta myös pakastetut tai säilötyt jyvät käyvät.

3. Voitele muffinipellin vuoat ja lusikoi taikinaa vuokiin. Voit tehdä myös kokonaisen pannukakun kakku- tai piirakkavuoassa tai uuninpellillä.

4. Kypsennä pannukakkusia 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Iso vuoka kypsyy noin 25 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maissikakkuset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.