Reseptit

Maistuva keitetty kieli

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 naudankieli tai
  • 4 porsaankieltä
  • vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 porkkanaa
  • ½ juuriselleriä
  • 1 palsternakka
  • 2 sipulia

kastike:

  • 5 dl keitinlientä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaprismarjoja tai
  • 2 rkl raastettua piparjuurta tai
  • 1 tl wasabi-tahnaa

Valmistusohje

Maistuva keitetty kieli

1. Huuhdo kieli ja pane se kattilaan. Kaada vettä päälle sen verran, että kieli tai porsaankielet peittyvät. Kuumenna ja kerää pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää mausteet, sitruunankuori ja -mehu sekä kuoritut ja paloitellut juurekset. Keitä naudankieltä 2–3 tuntia ja porsaankieliä 1 1⁄2–2 tuntia.

2. Poista kypsästä kielestä nahka ja viipaloi kieli vadille. Siivilöi liemi ja suurusta se pieneen vesimäärään sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Mausta sitruunalla, piparjuuriraasteella, wasabilla tai kaprismarjoilla. Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä tilkan kermaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maistuva keitetty kieli

Timo soikkala

Tein vaimolle tätä. Erottiin 2 vuotta sitten.

Porilainen zipulilla

En uskalla kokeilla, saattaa hilpasta, niin on makuri

Ayla

Harmi, hän ei ehkä osannut arvostaa tätä herkkua!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.