Maistuva mademuhennos

60
min
30-60 min

Ainekset

noin 400 g madetta
1-2 rkl voita
1.5 dl vettä
1/2 sipulia
1 pieni laakerinlehti
2 maustepippuria
3 valkopippuria
0,5-0,75 tl suolaa
0.5 dl kevytkermaa
1.5 rkl vehnäjauhoja
1-2 rkl sitruunanmehua
ripaus sokeria

Valmistusohje

  1. Nylje, perkaa ja fileoi made. Poista kidukset, mutta älä heitä päätä ja selkäruotoa pois. Ota talteen myös maksa. Paloittele made viiden sentin levyisiksi paloiksi.
  2. Kiehauta vesi, sipuli ja mausteet. Lisää liemeen madepalat, maksa, pää ja selkäruoto. Kypsennä hauduttamalla 10-15 minuuttia.
  3. Nosta madepalat reikäkauhalla liemestä kuumalle vadille ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi ja kuumenna se uudelleen, sekoita vehnäjauhot kevytkermaan ja kaada seos liemen joukkoon samanaikaisesti sekoittaen. Hauduta 10 minuuttia. Mausta muhennos sitruunamehulla ja ripauksella sokeria. Kaada muhennos madepalojen päälle.
  • Hienoon muhennokseen voit korvata osan vedestä valkoviinillä. Suurusta gluteeniton kastike maissitärkkelysjauholla, esimerkiksi 1 rkl:lla Maizenaa.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi