Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkarakroketit

Makkarakroketit pyöritellään juustolla maustetusta makkara-perunamassasta, kieritellään leivänmuruissa ja friteerataan rapeiksi öljyssä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Makkarakroketit

  • 250 g mausteista, rasvaista makkaraa, esimerkiksi chorizo
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 300 g keitettyä jauhoista perunaa
  • 1 kananmuna
  • 4 rkl raastettua voimakasta juustoa, esimerkiksi parmesaani
  • ¼ ripaustl suolaa ja rouhittua mustapippuria

Leivitykseen

  • 1 dl kuivattua leipää murusina tai panko-korppujauhoja

Kypsennykseen

  • 1 l friteeraus- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko makkarat. Paahda pannulla hetki. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle ja anna kuullottua. Valuta seos monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.

2. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu persilja. Aja ainekset tasaiseksi, karkeaksi soseeksi. Kuori ja raasta joukkoon perunat. Lisää lopuksi sekoittaen kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kääntele tasaiseksi massaksi.

3. Muotoile massasta pieniä palleroita. Kierittele pallerot leivänmuruissa.

4. Friteeraa kuumassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi. Valuta makkarakroketit talouspaperin päällä ja tarjoile lämpiminä tai haaleina.

Katso myös: Helppoja makkararuokia arkeen – katso helpot ohjeet!

Anna.fi/ruoka: Parhaat makkaraperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkarakroketit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.