Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mango-kanelitorttu

Ainekset

pohja:

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna

vaniljakreemi:

  • 3 ½ dl täysmaitoa
  • 3 rkl voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 vanilijatanko
  • 3 ½ rkl maissitärkkelystä
  • 1 tl kanelia

marenki:

  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl sokeria

pinnalle:

  • 1 tuore mango tai 1 prk (425/225 g) säilykemangoa

Valmistusohje

 

Mango-kanelitorttu koristellaan marengilla. Täytteeksi tulee vaniljakreemi ja viipaloitua mangoa.

1. Sekoita jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

2. Valmista vaniljakreemi. Mittaa teflonpintaiseen kasariin maito, voi ja vaniljatangosta raaputetut siemenet. Sekoita pienessä kulhossa kanamunat, sokeri ja tärkkelys. Kuumenna maitoseosta hiljalleen, kunnes voi sulaa. Lisää suurus ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kypsyä 3-5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Mausta seos kanelilla. Valuta kreemi kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä kylmässä.

3. Kauli taikina yhteen halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirakkavuokaan. Voit käyttää myös pieniä annosleivonnaisvuokia. Peitä pohja leivinpaperiarkilla ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai keraamisia piirakkapainoja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Poista painot ja paperi ja paista pohjaa vielä muutama minuuttia. Nosta jäähtymään.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri samalla koko ajan sekoittaen.

5. Valuta vaniljakreemi jäähtyneen pohjan päälle ja viipaloi pinnalle mangoa. Levitä marenki piirakan päälle. Paahda kaasupolttimella tai kuumien grillivastusten alla kauniin ruskeaksi.

Reseptin laati: Sari Herranen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mango-kanelitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.