Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkahillo

Mansikkahillo syntyy helposti Kotilieden ohjeilla. Tarvitset vain kolme ainesosaa ja puhtaita purkkeja, loppu sujuu leikiten. Nauti mansikkahillosta lettujen tai pannukakkujen kanssa.

Ainekset

Mansikkahillo

  • 2 l tasakokoisia, mieluiten pieniä mansikoita
  • 6 dl sokeria tai
  • 2 ½ dl hedelmäsokeria tai
  • ½ kg hillosokeria ja 1/2 dl vettä

Valmistusohje

Tee mansikkahillo näin:

  1. Kaada peratut ja puhtaat mansikat kerroksittain sokerin kanssa kattilaan mehustumaan tunniksi huoneenlämpöön tai yön ajaksi jääkaappiin. Ravista kattilaa välillä.
  2. Kuumenna seos miedolla lämmöllä kiehuvaksi. jatka keittämistä kattilaa välillä ravistellen 15 minuuttia tai kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä (eivätkä enää liemen pinnalla). Kuori lusikalla pois pinnalle keräytyvä vaahto.
  3. Lisää säilöntäaine pakkauksen ohjeen mukaan, jos käytät sitä.
  4. Tölkitä mansikkahillo kuumana kuumiin tölkkeihin, pyyhi tölkin suut puhtaiksi ja sulje tölkit heti.
  5. Tarjoa mansikkahillo lettujen tai amerikkalaisten pannukakkujen kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.