Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikkaiset croissantit

Mansikkaiset croissantit ovat leppoisan kesäaamun parasta purtavaa. Mansikka, briejuusto ja tilkka balsamicoa saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g kylmää voita tai margariinia
  • 1 kananmuna

täyte:

  • briejuustoa
  • salaatinlehtiä
  • mansikoita
  • (balsamiviinietikkaa)

Valmistusohje

Mansikkaiset croissantit tehdään helposti näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet. Alusta jauhot vähitellen taikinaan niin, että muodostuu kiinteä hiivataikina. Anna kohota 30-45 minuuttia.

2. Kauli jauhotetulle pöydällä taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Vuole kylmästä voista veitselle ohuita lastuja ja peitä niillä 2/3 taikinalevystä. Taita levy kolmin kerroin siten, että rasvaton osa jää keskelle. Kauli taikina jälleen isoksi levyksi ja taita kolmin kerroin, tee sama vielä kolmannen kerran.

3. Leikkaa kaaviloitu levy kolmioiksi. Rullaa ne kolmion kannasta aloittaen sarviksi. Kohota hyvin, voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Leikkaa jäähtyneet voisarvet edestä auki ja täytä salaatinlehdellä, muutamalla siivulla brie-juustoa sekä parilla halkaistulla mansikalla. Voit ripauttaa juustolle ja mansikoille muutaman pisaran balsamiviinietikkaa. Tarjoa heti.

Katso myös: Uunituoreet voisarvet maistuvat aamiaisella ja brunssilla – 5 maukasta ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Tee croissantit kotona – näillä kuvallisilla ohjeilla onnistut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikkaiset croissantit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.