Mansikkakakku

Mansikkakakku 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

2 lasillista munia (6-7 munaa)
vajaa 2 lasillista sokeria (noin 3 dl)
lasillinen perunajauhoja (noin 2 dl)
lasillinen vehnäjauhoja (noin 2 dl)
runsas 1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

kostutus:

rommia tai sitruunamehua, sokeria, vettä

täyte:

4 dl kermavaahtoa
250 g maitorahkaa
mansikoita
vaniljasokeria

koriste:

mansikoita
kermavaahtoa

Valmistusohje

  1. Leivo sokerikakku vanhaan malliin eli suhteessa lasillinen munia, lasillinen sokeria, lasillinen jauhoja, mutta käytä vähän niukemmin sokeria. Jos puolet jauhoista on perunajauhoja, tulee kakusta pehmeä. Kakun hyvä kohoaminen kannattaa varmistaa leivinjauheella. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Seulo perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita kakkutaikina kevyesti nostellen tasaiseksi.
  2. Paista kakkupohja hyvin voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa tai kiertoilmauunissa 150 asteessa kypsäksi. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
  3. Jaa kakkupohja jäähtyneenä kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt tummalla rommilla tai sitruunamehulla maustetulla sokeriliemellä. Levitä kakkulevyille kermavaahtoa, johon on lisätty maitorahkaa, sokeria ja vaniljasokeria. Viipaloi täytteen päälle runsaasti tuoreita mansikoita. Kokoa mansikkakakku leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaansa ja laita jääkaappiin.
  4. Koristele kakku seuraavana päivänä tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja annostele puhtaaseen muovipussiin. Sulje pussi ja leikkaa yhdestä kulmasta sopiva pala pois. Pursota kermavaahtoa kevyinä pitseinä kakun koristeeksi. Kaunista sokerikakun pintaa saa jäädä näkyviin. Tällöin koristeeksi riittää pienikin määrä kermavaahtoa. Mansikkakakun reunat voit koristaa vielä suklaahiukkasilla.
  • Ison täytekakun pohjan voi paistaa esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun, vanhan mehumaijan pohjaosassa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi