Mansikkakakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Täytekakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Mansikkakakku

Ainesosat

Määrä Aines
2lasillista munia (6-7 munaa)
vajaa 2 lasillistasokeria (noin 3 dl)
lasillinen perunajauhoja (noin 2 dl)
lasillinenvehnäjauhoja (noin 2 dl)
runsas 1 tl leivinjauhetta
1 rklvaniljasokeria
kostutus:
 rommia tai sitruunamehua, sokeria, vettä
täyte:
4 dlkermavaahtoa
250 gmaitorahkaa
 mansikoita
 vaniljasokeria
koriste:
 mansikoita
 kermavaahtoa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Leivo sokerikakku vanhaan malliin eli suhteessa lasillinen munia, lasillinen sokeria, lasillinen jauhoja, mutta käytä vähän niukemmin sokeria. Jos puolet jauhoista on perunajauhoja, tulee kakusta pehmeä. Kakun hyvä kohoaminen kannattaa varmistaa leivinjauheella. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Seulo perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri joukkoon ja sekoita kakkutaikina kevyesti nostellen tasaiseksi.
  2. Paista kakkupohja hyvin voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa tai kiertoilmauunissa 150 asteessa kypsäksi. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
  3. Jaa kakkupohja jäähtyneenä kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt tummalla rommilla tai sitruunamehulla maustetulla sokeriliemellä. Levitä kakkulevyille kermavaahtoa, johon on lisätty maitorahkaa, sokeria ja vaniljasokeria. Viipaloi täytteen päälle runsaasti tuoreita mansikoita. Kokoa mansikkakakku leivinpaperilla vuorattuun paistovuokaansa ja laita jääkaappiin.
  4. Koristele kakku seuraavana päivänä tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja annostele puhtaaseen muovipussiin. Sulje pussi ja leikkaa yhdestä kulmasta sopiva pala pois. Pursota kermavaahtoa kevyinä pitseinä kakun koristeeksi. Kaunista sokerikakun pintaa saa jäädä näkyviin. Tällöin koristeeksi riittää pienikin määrä kermavaahtoa. Mansikkakakun reunat voit koristaa vielä suklaahiukkasilla.
  • Ison täytekakun pohjan voi paistaa esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun, vanhan mehumaijan pohjaosassa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 11 kertaa
  • Katsottu: 29020 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 5

16.7.2010 klo.2:43
mantsikka

mantsikka

Tämä on hyvä ohje, tosin kuvan kakku taitaa olla tehty toisin.

Vastaa
17.6.2014 klo.20:29
Miisu

Miisu

Tuon kuvassa olevan kakun ohje oli lehdessä muutama vuosi sitten. Muistan, että siihen tuli Lemon Curd -tahnaa ja pohjalevyt tehtiin erikseen. Olisi kiva saada ohje tänne. Oli erinomainen kakku.

Vastaa
19.6.2014 klo.9:32

Hei Miisu. Tarkoitatko tätä ohjetta: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/limetti-mantelikakku ? Kaikki ohjeemme löytyvät täältä verkosta. Iloista juhannusta!

Vastaa
19.6.2014 klo.9:37

Miisu, saatat tarkoittaa myös tätä ohjetta: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/marjatilan-rapea-ker roskakku
Tiesithän, että voit hakea sivuiltamme myös hakusanoilla? Esimerkiksi Lemon Curd, sitruunatahna tai sitruunarahka. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Vastaa
23.7.2014 klo.8:2
Miisu

Miisu

Tätä tarkoitin. Kiitos tuhannesti. Taidan tehdä pojan rippijuhliin.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu