Mansikkatäytekakku
Mansikkatäytekakku täytetään tuoreilla mansikoilla, raparperisoseella ja kermavaahdolla, jonka voi maustaa kinuskilla tai kondensoidulla maidolla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mansikkatäytekakku
- 4 kpl kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
- rasvaa ja koppujauhetta
Raparperitäyte
- 5 dl paloiteltua raparperia
- 1 dl ruokosokeria
Kostutus
- ½ dl laimennettua raparperimehua
Täyte ja kuorrutus
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl kondensoitua maitoa tai kinuskikastiketta
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
Mansikkatäytekakku leivotaan näin:
Mansikkatäytekakku täytetään tuoreilla mansikoilla, raparperisoseella ja kermavaahdolla, jonka voi maustaa kinuskilla tai kondensoidulla maidolla.
1. Valmista kakkupohja ja raparperitäyte edellisenä päivänä. Voitele ja koppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, kaakao- ja leivinjauhe.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi seuloen ja sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
3. Keitä soseeksi sokeri ja raparperipalat. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
4. Halkaise kakku ja kostuta se mehulla. Levitä väliin raparperisosetta. Viipaloi kakun väliin mansikoita.
5. Vaahdota kerma ja mausta se kondensoidulla maidolla tai kinuskilla. Levitä osa seoksesta kakun väliin. Kokoa mansikkatäytekakku ja levitä kermaseos kakun kuorrutukseksi. Korista mansikkatäytemansikoilla.
Vinkki: Saatat pitää myös mansikkavohvelikakusta, mansikkakääretorttukakusta tai mansikkapiirakasta.
Lue myös Anna.fi: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikkatäytekakku