Reseptit

Manteli-bostonkakku

Ainekset

pullataikina:

  • 6 dl maitoa
  • 50 g hiivaa (tai 2 pussia kuivahiivaa)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 16 dl vehnäjauhoja (noin 1 kg)
  • 200 g voita tai margariinia

täyte:

  • 100 g jauhettua mantelia
  • 4 rkl sokeria
  • noin 0,5 dl kermaa tai maitoa

voiteluun:

  • kananmuna
  • pinnalle:
  • raesokeria

Valmistusohje

Manteli-bostonkakku
  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, kananmuna, suola, sokeri ja jauhettu kardemumma. Lisää vehnäjauhoja vähitellen taikinaa hyvin alustaen. Lisää loppuvaiheessa runsas puolet huoneenlämpöisestä rasvasta.
  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  3. Vaivaa taikina hyvin. Kauli taikinasta ensin sopiva kimpale ohueksi pohjaksi bostonkakulle ja nosta se vuokaan. Kauli taikinasta 2-3 ohutta, suorakaiteen muotoista levyä. Levitä levyille loput rasvasta. Sekoita jauhetut mantelit, sokeri ja tilkka kermaa tai maitoa tahnaksi ja levitä sitä taikinalevylle. Kiedo taikinalevy rullaksi, leikkaa siitä 4-5 sentin paksuisia viipaleita ja aseta niitä taikinapohjalle vieri viereen leikkauspinta ylöspäin, jätä väliin kohoamisvaraa. Anna kohota huoneenlämmössä 20-30 minuuttia.
  4. Voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, alenna lämpöä 175 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä myös keskeltä.
  5. Voitele heti uunista otettua keitetyllä sokeriliemellä, johon voit lisätä vähän vanilliinisokeria tai mantelilikööriä.
  6. Voit pursottaa munanvalkuaisesta ja tomusokerista sekoitettua kuorrutusta ohuena nauhana voipaperista kiedotusta tötteröstä bostonkakun koristeeksi.
  • Tästä määrästä saat yhden tasapohjaisessa kakkuvuoassa kypsennetyn bostonkakun (halkaisija noin 23 cm) ja noin 25 korvapuustia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Manteli-bostonkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.