Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelikuorrutetut punajuuret

Mantelikuorrutetut punajuuret tuovat jujua perinteisiin uunijuureksiin. Punajuuri ja sinihomejuusto muodostavat valloittavan makuparin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mantelikuorrutetut punajuuret:

  • 600 g punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Mantelikuorrutetut punajuuret tehdään helposti näin:

1. Kuori ja lohko punajuuret. Levitä lohkot uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla

2. Anna punajuurien kypsyä ensin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Nosta uunin lämpö 225-asteeseen.

3. Nosta vuoka uunista ja murustele pinnalle sinihomejuusto. Ripottele päälle mantelilastut. Nosta vuoka takaisin uuniin ja anna vuoan gratinoitua vielä 15 minuuttia.

Katso myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelikuorrutetut punajuuret

Sinun täytyy kommentoidaksesi.