Reseptit

Mantelimarengit

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

  • 4 kpl munanvalkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl etikkaa
  • 2 dl jauhettua mantelia
  • 0.5 tl vaniljasokeria

täyte:

  • 50 g mantelimassaa
  • 1 rkl voita
  • 100 g suklaata

Valmistusohje

Mantelimarengit

 

  1. Erota keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, ettei keltuaista pääse valkuaisen joukkoon. Se estää vaahtoutumista. Vaahdota valkuaisia ja lisää joukkoon etikkaa. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri vähitellen. Vatkaa seos kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe munavaahtoon.
  2. Nostele marenkivaahtoa pieniksi nokareiksi leivinpaperilla peitetylle pellille kahden lusikan avulla. Kuivata marenkeja noin 1,5 tuntia 100-asteisessa uunissa. Jäähdytä pellillä.
  3. Sulata suklaa, voi ja mantelimassa mikrossa. Sekoita ja lusikoi marengeille. Aseta kaksi marenkia vastakkain leivosmaisiksi pikkuleiviksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelimarengit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.