Mantelisydämet
- Kasvis
Ainekset
- 125 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 50 g mantelia
- 3 dl vehnäjauhoja
täyte:
- vadelma- tai kirsikkahilloa tai aprikoosimarmeladia
kuorrutus:
- tomusokeria
- munanvalkuaista tai vettä
- kahvia, kaakaojauhetta, marjamehua tai karamelliväriä
- (hopeakuulia, mantelia tai nonparelleja)
Valmistusohje
- Vaahdota voi tai margariini ja sokeri. Lisää hienoksi jauhetut mantelit ja vehnäjauhot. Anna taikinan kovettua jääkaapissa.
- Taputtele taikina jauhotetuin käsin litteäksi kakuksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla sydämiä leivinpaperin päälle.
- Paista sydämet 225 asteessa 5-8 minuuttia.
- Säilytä jäähtyneet leivonnaiset tiiviskantisessa rasiassa niin ne säilyvät rapeina.
- Levitä sydämille hilloa tai marmeladia ja paina kaksi sydäntä vastakkain.
- Jos haluat kuorruttaa sydämet tomusokerikuorrutuksella, sekoita seulottuun tomusokeriin vettä, mehua, kahvia tai valkuaista sen verran, että saat sopivan kiinteän kuorrutuksen. Värjää kuorrutus vahvalla kahvilla tai kaakaojauheella ruskeaksi, mustikkamehulla sinertäväksi, puolukkamehulla punertavaksi tai sekoita karamellijauhetta pieneen tilkkaan vettä ja lisää väriä kuorrutukseen sopiva määrä. Levitä kuorrutus veitsellä tai pursota leivinpaperista kiedotusta tötteröstä ensin sydämen reunoille ja sitten keskelle, jolloin täyte on helppoa tasoittaa veitsellä. Paina pintaan koristeeksi hopeakuula, rouhittua mantelia, nonparelleja tai muita koristeita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelisydämet