Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marengit

Marenki on mainio jälkiruoka ja kahvipöydän herkku, suussa sulava ja kevyt kuin poutapilvi. Näiden marenkien ohjeen Kotiliedelle on antanut Kirsta ja Raisa Matilainen, Juhlapalvelu Gourmande Oy:sta. Tällä ammattilaisten ohjeella marengit onnistuvat varmasti.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Marengit

  • 4 kpl munan valkuaista
  • 200 g sokeria (2,3 dl)

Valmistusohje

Marenki tehdään näin:

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vatkaamista koko ajan jatkaen.
  2. Pursota pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista marenkeja miedossa 120 asteen lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.

Ohje: Kirsta ja Raisa Matilainen, Juhlapalvelu Gourmande Oy, Palojoki

Katso myös: Näin syntyy italialainen marenki – katso ammattilaisen vinkit

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Pienet marenki-iglut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marengit

Kille15724

Ei kyllä onnistunu ollenkaan
Ihan PASKA ohje!!
En aio käyttää enää koskaan

Dbjdjd

Onnistui

Sinun täytyy kommentoidaksesi.