Margueriten basilikalohi
Basilikalohi maistuu ranskankermakastikkeen kanssa. Alhaisessa lämpötilassa kypsennettynä lohifilee säilyttää kauniin punaisen värinsä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Basilikalohi
- 600-800 g lohta tai kirjolohta
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
- runsaasti tuoretta basilikaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Kastike basilikalohelle
- 1 prk ranskankermaa (180-200 g)
- 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 tl sitruunanmehua
Valmistusohje
Basilikalohi Margueriten tapaan tehdään näin:
Basilikalohi on mehevä kalaherkku, joka saa mainion maun tuoreesta basilikasta ja valkoviinistä.
- Laita fileoitu kirjolohi tai lohipala voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria ja runsaasti karkeaksi leikattua, tuoretta basilikaa. Valuta kalan päälle valkoviiniä. Peitä kala voi- tai leivinpaperilla, niin aromit ja kosteus säilyvät. Peitä uunivuoka vielä foliolla ja taita sen reunat vuoan reunojen yli.
- Kypsennä 90-100 asteessa reilu tunti. Tarkista kypsyys loppuvaiheessa. Alhaisessa lämpötilassa kypsennettynä kala säilyttää kauniin punaisen värinsä.
- Tee kastike ranskankermasta tai kevyt-ranskankermasta (creme fraîche). Mausta kastike hienonnetulla, tuoreella basilikalla, ja tavallisella tai kiinalaisella ruohosipulilla sekä sitruunamehulla. Kuumenna kermainen kastike juuri ennen tarjoamista.
- Tarjoa basilikalohi raikkaan salaatin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lohi-punajuuripelti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Margueriten basilikalohi