Mari-mummon maksalaatikko

Mari-mummon maksalaatikko 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

350 g jauhettua maksaa
1 l maitoa
noin 1,25 dl puuroriisiä (110 g)
1 kananmuna
50 g voita tai margariinia
1 sipuli
1 dl rusinoita
0.8 dl siirappia
0.5 rkl suolaa
meiramia
(valkopippuria, inkivääriä)

Valmistusohje

  1. Keitä riisit maidossa pehmeäksi puuroksi. Kuullota hienonnettu sipuli. Sekoita jauhettu maksa jäähtyneeseen puuroon, lisää kananmuna, kuullotettu sipuli, rusinat, siirappi ja mausteeksi suolaa, meiramia, valkopippuria ja inkivääriä.
  2. Kaada seos uunivuokaan. Jos kumoat maksalaatikon jäähtyneenä tarjolle, kypsennä se pitkänomaisessa vuoassa vesihauteessa 175 asteessa runsaan tunnin ajan tai kunnes maksalaatikko on kiinteää.
  • Juhlapäivän maksalaatikon Mari-mummo valmistaa peuran tai hirven maksasta, käyttää riisin keittämiseen kermamaitoa ja lisää voita kaksinkertaisen määrän.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 1