Reseptit

Marinoidut jouluhedelmät

Ainekset

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 200 g kuivattuja luumuja
  • muutama kuivattu viikuna
  • 4 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • kanelitanko
  • 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
  • 1 rkl inkiväärisiirappia
  • 1 dl konjakkia
  • puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

Marinoidut jouluhedelmät

 

  1. Pane hedelmät lasitölkkiin.
  2. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Anna maustua puolisen tuntia.
  3. Lisää joukkoon alkoholi tai sitruunamehu ja kaada siivilöity liemi hedelmien päälle.
  4. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Tarjoa kinkun, kalkkunan, jäätelön tai jälkiruokien kanssa. Lientä voi käyttää kastikkeisiin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut jouluhedelmät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.