Reseptit

Marjatilan rapea kerroskakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

täyte:

  • 400 g sitruunarahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 l mansikoita

Valmistusohje

Marjatilan rapea kerroskakku
  • Valmistusaika 2 tuntia

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat, appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.

2. Painele taikina kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 175- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Sekoita rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä täytettä kakkulevylle. Viipaloi pinnalle runsaasti mansikoita ja nosta päälle toinen kakkulevy, täytä ja nosta päälle kolmas kerros, jonka voi koristaa kokonaisilla mansikoilla.

  • Vinkki: Täytteeksi sopii myös kermavaahto, joka on maustettu sulatetulla valkosuklaalla, lemoncurdtahnalla tai kinuskikastikkeella.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjatilan rapea kerroskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.