Marokkolainen appelsiinilohi

Marokkolainen appelsiinilohi 

60
min
1
6 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 kg lohi- tai kirjolohifileetä
1 tl suolaa
valko- tai mustapippuria

kastike:

1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
0.5 dl rusinoita tai taateleita
rouhittua mustapippuria
250 g chilillä maustettua tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl ruoko- tai fariinisokeria
korianterin oksia
puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori

Valmistusohje

1. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja aseta ne öljyllä sipaistuun uunivuokaan tai annosvuokiin.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon muut kastikeainekset ja keitä seosta hiljalleen ilman kantta puolisen tuntia.
3. Kaada seos vuokaan kalan päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Tarjoa riisin, bulgurin tai kuskusin kanssa.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 1