Marokkolainen jauhelihapata
Marokkolainen jauhelihapata on helppo arkiruoka, joka syntyy linsseistä, juureksista ja jauhelihasta. Pataan voi käyttää myös karitsan jauhelihaa. Ruokaisan padan voi tarjota sellaisenaan tai leivän tai riisin kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Marokkolainen jauhelihapata:
- 1 porkkana
- pala palsternakkaa
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl harissatahnaa
- 200 g jauhelihaa
- 1 dl punaisia linssejä
- 2 dl vettä
- ½ prk (à 400 g) tomaattimurskaa
Pinnalle
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Marokkolainen jauhelihapata tehdään helposti näin:
1. Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
2. Lämmitä pannulla öljy, lisää kurkuma ja harissatahna. Lisää joukkoon kasvikset ja kääntele hetken aikaa, jotta ne hieman pehmenevät.
3. Lisää jauheliha pieninä palasina. Kääntele, kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä.
4. Lisää joukkoon linssit, vesi ja tomaattimurska. Anna jauhelihapadan kiehua noin 10 minuuttia tai niin kauan, että linssit tuntuvat pehmeiltä.
5. Ripottele padan pinnalle tuoretta hienonnettua persiljaa. Tarjoile marokkolainen jauhelihapata sellaisenaan tai lisukeriisin kanssa.
Lue myös: Marokkolaisia ruokia mausteiden nälkään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen jauhelihapata
Olisi hyvä jos ohjeen voisi kirjoittaa papeille. En löydä mistä sen voisi printata.