Marokkolainen jauhelihapata

Marokkolainen jauhelihapata 

60
min
1
2 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 porkkana
pala palsternakkaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1 tl harissatahnaa
200 g jauhelihaa
1 dl punaisia linssejä
2 dl vettä
½ prk (à 400 g) tomaattimurskaa

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Marokkolainen jauhelihapata on helppo arkiruoka, joka syntyy linsseistä, juureksista ja jauhelihasta. Pataan voi käyttää myös karitsan jauhelihaa. Ruokaisan padan voi tarjota sellaisenaan tai leivän tai riisin kera.

1. Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

2. Lämmitä pannulla öljy, lisää kurkuma ja harissatahna. Lisää joukkoon kasvikset ja kääntele hetken aikaa, jotta ne hieman pehmenevät.

3. Lisää jauheliha pieninä palasina. Kääntele, kunnes jauheliha kypsyy ja saa hieman väriä.

4. Lisää joukkoon linssit, vesi ja tomaattimurska. Anna jauhelihapadan kiehua noin 10 minuuttia tai niin kauan, että linssit tuntuvat pehmeiltä.

5. Ripottele padan pinnalle tuoretta hienonnettua persiljaa. Tarjoile marokkolainen jauhelihapata sellaisenaan tai lisukeriisin kanssa.