Marsipaanimedaljongit – marsipaanipikkuleivät
Ihanat marsipaanimedaljongit maistuvat mantelilta ja marsipaanilta. Pursotetuista pikkuleivistä voi tehdä myös täytettyjä herkkupaloja.
Ainekset
Marsipaanipikkuleipien taikina:
- 125 g voita tai margariinia
- 75 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 keltuaista
- 4 dl vehnäjauhoja (250 g)
päälle:
- 200 g marsipaania
- 2 valkuaista
- 100 g tomusokeria
- (2 rkl mantelilikööriä)
- puolukka-, pihlajanmarja- tai punaherukkahyytelöä
- (2 rkl tomusokeria)
Valmistusohje
- Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuaiset ja vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen vehnäjauhoja. Muotoile taikina palloksi. Pidä viileässä noin 30 minuuttia.
- Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi, ota muotilla (läpimitta 4-5 cm) pyörylöitä ja nosta ne leivinpaperille.
- Murenna marsipaani ja sekoita tomusokerin ja valkuaisten kanssa pehmeäksi. Voit lisätä tilkan likööriä, konjakkia tms. Laita seos pursotinpussiin, jossa on pieni tähtitylla ja pursota marsipaaniseoksesta leivonnaisten päälle rengas.
- Paista 175 asteessa 13-15 minuuttia uunin keskiosassa, kunnes marsipaani on saanut kauniin värin ja taikinapohja on kypsä.
- Kun leivonnaiset ovat jäähtyneet, kuumenna kattilassa marjahyytelöä ja jaa marsipaanirenkaiden keskelle teelusikalla valuttaen hyytelöä keskelle. Jäähtyessään hyytelö kiinteytyy uudelleen.
Vinkki: Ellei marsipaanitäytettä riitä kaikkien leivonnaisten päälle, paista loput pyörylöistä ilman päällystä, mutta lyhyemmän aikaa. Levitä jäähtyneille kakuille marmeladia ja paina kaksi kakkua vastakkain.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marsipaanimedaljongit – marsipaanipikkuleivät