Martin muurikkalohi
Keittiömestari Martti Kantolan muurikkalohi kypsyy hetkessä. Tuoreen kurkun, tillin ja smetanan mehevöittämän kalan kypsentäminen muurinpohjapannulla onnistuu suurellekin joukolle, jos vain tuli pannun alla on sopiva.
- Gluteeniton
Ainekset
Muurikkalohi:
- 1 kg lohta (150-200 g/annos)
- hienoa merisuolaa
kurkku-smetana:
- 300 g tuoretta kurkkua
- 2-4 dl smetanaa
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Muurikkalohi tehdään helposti näin:
- Kuumenna muurinpohjapannu. Leikkaa ruodoton lohifilee vinoiksi viipaleiksi samaan tapaan kuin graavi lohi, mutta jätä viipaleet paksummiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi tulitikkusuikaleiksi tai raasta karkeaksi. Leikkaa tilli hienoksi.
- Sirottele kuumalle pannulle hienoa merisuolaa ja nosta kalaviipaleet pannuun. Käännä kalapalat lastalla. Kala kypsyy parissa minuutissa. Jaa pannulle kalaviipaleiden lomaan reiluina nokareina smetanaa, kurkkua ja tilliä.
- Annostele kala suoraan pannulta lautasille. Lisänä maistuvat uudet perunat, hienoksi leikatut punasipulin versot ja sitruuna.
Vinkki: Nuotiolla kalan voi kypsentää annospaketteina. Levitä leivinpaperille tuoretta lohta viipaleina ja annostele päälle smetanaa, suikaloitua kurkkua tai kesäkurpitsaa ja hienonnettua tilliä. Kiedo nyytiksi ja folioon.
Katso myös: Kalan grillaus – näillä vinkeillä onnistut
Katso myös Anna.fi/ruoka: Grillattua kalaa ja kesävihanneksia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Martin muurikkalohi