Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Martin muurikkalohi

Keittiömestari Martti Kantolan muurikkalohi kypsyy hetkessä. Tuoreen kurkun, tillin ja smetanan mehevöittämän kalan kypsentäminen muurinpohjapannulla onnistuu suurellekin joukolle, jos vain tuli pannun alla on sopiva.

Ainekset

Muurikkalohi:

  • 1 kg lohta (150-200 g/annos)
  • hienoa merisuolaa

kurkku-smetana:

  • 300 g tuoretta kurkkua
  • 2-4 dl smetanaa
  • tuoretta tilliä

Valmistusohje

Muurikkalohi tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna muurinpohjapannu. Leikkaa ruodoton lohifilee vinoiksi viipaleiksi samaan tapaan kuin graavi lohi, mutta jätä viipaleet paksummiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi tulitikkusuikaleiksi tai raasta karkeaksi. Leikkaa tilli hienoksi.
  2. Sirottele kuumalle pannulle hienoa merisuolaa ja nosta kalaviipaleet pannuun. Käännä kalapalat lastalla. Kala kypsyy parissa minuutissa. Jaa pannulle kalaviipaleiden lomaan reiluina nokareina smetanaa, kurkkua ja tilliä.
  3. Annostele kala suoraan pannulta lautasille. Lisänä maistuvat uudet perunat, hienoksi leikatut punasipulin versot ja sitruuna.

Vinkki: Nuotiolla kalan voi kypsentää annospaketteina. Levitä leivinpaperille tuoretta lohta viipaleina ja annostele päälle smetanaa, suikaloitua kurkkua tai kesäkurpitsaa ja hienonnettua tilliä. Kiedo nyytiksi ja folioon.

Katso myös: Kalan grillaus – näillä vinkeillä onnistut

Katso myös Anna.fi/ruoka: Grillattua kalaa ja kesävihanneksia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Martin muurikkalohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.