Masariinit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
Ainekset
pohjataikina
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 5 dl vehnäjauhoja
Väliin
- noin 2 dl kirsikkahilloa
Täyte
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 75 g jauhettuja manteleita
- 3 tippaa karvasmanteliöljyä
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
Kuorrutus
- noin 3 dl tomusokeria
- 1 rkl vettä
- tilkka sitruunamehua
Valmistusohje
Masariinit ovat ranskalaisia klassikkoleivoksia, jotka säilyttävät suosionsa ikäpolvesta toiseen. Karvasmanteli ja kirsikka antavat masariineille hienostuneen maun.
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä noin 15 minuuttia jääkaapissa.
2. Ota taikinasta nokareita ja painele ne leivosvuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi vuokiin teelusikallinen hilloa.
3. Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täyte vuokiin. Paista masariineja 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Kopauta jäähtyneet leivokset vuoista ja sivele pinnalle sokerikuorrutusta. Voit koristella masariinit koristerakeilla.
Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia:
Savariini
Florentiinit
Financier-leivokset
Ruoka.fi: Ranskalainen hedelmätorttu
Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Masariinit