Matildan joulutorttu

Matildan joulutorttu 

60
min
30-60 min

Ainekset

noin 300 g voita
0.5 dl rommia tai konjakkia
1 keltuainen
0.5 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
4,5-5 dl vehnäjauhoja

täyte:

2-3 dl luumu-omenasosetta
(marsipaania)
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Laita kuivattuja, kivettömiä luumuja, lohkottuja omenoita, kanelia ja tilkka vettä mikroon. Pehmennä täydellä teholla kannen alla, kunnes omenat ja luumut ovat pehmeitä. Survo sauvavatkaimella soseeksi. Jäähdytä ja mausta sose sokerilla.
  2. Laita voi, rommi, keltuainen ja kerma kulhoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja nypi jauhoja sen verran joukkoon, että taikina on sopivan kiinteää kaulittavaksi.
  3. Kauli puolet taikinasta leivinpaperille isoksi, ohueksi levyksi ja pistele siihen haarukalla reikiä. Viipaloi päälle marsipaania ja levitä luumu-omenasosetta. Kauli toinen samanlainen taikinalevy ja kumoa se kanneksi leivinpaperin avulla. Pistele haarukalla. Paista hauskan epämuotoisena tai tasoita reunat taikinapyörällä lautasen avulla siten, että tortun halkaisija on 25-28 cm. Paista taikinarippeet ja loput luumu-omenasoseesta maistiaiskakuksi.
  4. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  5. Tarjoa tomusokerilla siroteltuna jäätelön kanssa.
  • “Matilda-äitini leipoi joulutortun tähän tapaan, mutta käytti leivinjauheen asemesta hiivaa. Helppo ja nopea tapa leipoa joulunmakuinen torttu isolle joukolle!”
  • Ohje: Eija Vesander, Espoo

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
27.8.2007
Kotiliesi