Maukas raparperihillo

Maukas raparperihillo 

30
min
11
alle 30 min
  • 11
  • 11

Ainekset

1 kg paloiteltua raparperia
5 dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria
minttua, kanelia, kardemummaa
kokonaisia mausteneilikoita tai inkivääriä

Valmistusohje

 

  1. Mittaa paloiteltu raparperi ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon mauste. Neilikat ja kardemummansiemenet on hyvä sitoa sideharsonyyttiin tai sulkea teepallosiivilään, jolloin mausteet on helppo poistaa keitoksesta.
  2. Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Jaa hillo puhtaisiin tölkkeihin. Tarjoa leivonnaisten täytteenä, viilin, jogurtin tai jäätelön kanssa. Hillo sopii hyvin myös jäädykkeen mausteeksi.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ateriatyyppi:
16.5.2007
Kotiliesi
  • 11