Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä

Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä on runsas ja ruokaisa sarvi, joka täytetään keitetyillä kananmunilla, fetajuustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, paprikalla ja oliiveilla. Kreikkalainen täytetty leipä on ateria sellaisenaankin, mutta maistuu myös keiton kanssa.

Ainekset

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl öljyä
  • 10 dl hiivaleipäjauhoja

täyte:

  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 200 g fetajuustoa
  • pala purjoa tai muutama kevätsipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
  • nippu persilijaa
  • noin 20 kpl kivettömiä mustia oliiveja
  • 2 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Sekoita kiehautettu vesi ja huoneenlämpöinen jogurtti. Liuota hiiva jogurttiin ja lisää joukkoon muut ainekset. Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota vedottomassa paikassa liinalla peitettynä puolisen tuntia.

2. Valmista täyte. Hienonna kovaksi keitetyt kananmunat jjuusto haarukalla. Silppua sipuli ja paprika ja kuullota ne öljyssä pannulla. Silppua muut ainekset ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja nosta se leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri rullaksi. Taivuta käärö sarveksi ja tee pintaan viiltoja, jotka voit koristaa laakerinlehdillä. Voit myös voidella sarven kananmunalla ja ripottaa pinnalle unikon tai seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Täytteeseen voi käyttää myös ilmakuivattua kinkkua tai muita juustoja ja kasviksia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen kreikkalaistyyppinen leipä

Nindron

Missä paisto-ohje??

Sinun täytyy kommentoidaksesi.