Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen linssipata

Mausteinen linssipata on nopeasti kypsyvä kasvispata. Mausteinen tomaattikastike tarvitsee kuitenkin haudutusaikaa muhiakseen täyteen aromiinsa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mausteinen linssipata:

  • tilkka öljyä
  • 1-2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl Garam masala -mausteseosta
  • chilijauhetta
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 3 dl vettä
  • persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Mausteinen linssipata tehdään helposti näin:

1. Silppua sipuli ja valkosipulin-kynnet, kuullota öljyssä. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja muut mausteet sekä tomaattimurska ja pyree. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tarpeen mukaan vettä.

2. Lisää joukkoon vesi ja linssit. Linssit kypsyvät noin 15 minuutissa. Lisää linssipataan lopuksi silputut yrtit.

Lue myös: Miten linssejä käytetään? Poimi vinkit ja katso 6 herkullista ohjetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Linssikeitto viidellä tavalla – loihdi lisämakua itämaisilla mausteilla tai pehmeyttä jogurttilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen linssipata

taina

todella hyvä ohje,tuli käyttöön kerran kuukaudessa

Milja

Älyttömän hyvä ruoka ja olen tehnytkin jo usean kerran kuussa. Vähän jugurttia päälle ja on herkullista 😛

Outi

Minkälaista chilijauhetta?

1. Jauhettu kuivattu tulinen paprika (olisi niin ihanaa jos oppisimme kutsumaan tätä chilejauheeksi!)

vai

2. amerikkalainen mausteseos (chili powder, tarkoitettu chilin maustamiseen), jossa on juustokuminaa, valkosipulijauhetta, cayennepippuria, paprikaa, oreganoa ja usein myos suolaa.??

En ole asunut Suomessa vuosikymmeniin, joten en todellakaan tiedä.

Sanna Mansikkamäki

Hei, voit käyttää millaista chilijauhetta itse haluat. Myös tuore chili käy. Tässä ohjeessa on jo muita mausteita, joten tuo amerikkalainen chilimausteseos on ehkä vähän turha juuri tässä ohjeessa. Laita oman makusi mukaan tulista tai mietoa jauhettua chiliä, siis jotain missä on vain chiliä jauhettuna tai rouheena. Jos et halua tulista, sen voi jättää myös kokonaan pois. Mausteiden kanssa voi vähän leikitellä ja kokeilla oman maun mukaan. t. Kotilieden toimitus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.