Mausteinen viikunahillo
Mausteinen viikunhillo maistuu juustojen kanssa jälkiruokapöydässä. Viikuna viihtyy mausteisessa seurassa ja nostaa juuston aromit hienosti esiin.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Mausteinen viikunahillo
- 100 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
- 2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- kanelitanko
- 3 tähtianista
- 1 kg tuoreita viikunoita
- 1 dl konjakkia tai rommia
- 1 paketti hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
Mausteinen viikunahillo tehdään näin:
Ohjeella valmistat noin 1 kg viikunahilloa.
1. Silppua kuivat viikunat. Kuumenna appelsiinin kuoret ja mehu sekä mausteet kattilassa. Lisää joukkoon kuivatut viikunat ja keitä viikunoita puolisen tuntia. Poista kokonaiset mausteet ja soseuta viikunat teho- tai sauvasekoittimella.
2. Lohko tuoreet viikunat kuivatuista viikunoista tehdyn soseen joukkoon, kuumenna ja lisää alkoholi. Lisää hillo-marmeladisokeri. Keitä 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada mausteinen viikunahillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.
3. Nauti viikunahillosta juustojen kanssa. Yhdistä hillo aromikkaaseen roquefort-juustoon tai kermaisen pehmeään brie-juustoon.
Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut
Lue myös Anna.fi/ruoka: Viikuna hurmaa makean aromikkaalla maullaan – katso vinkit ja parhaat reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen viikunahillo