Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen viikunahillo

Mausteinen viikunhillo maistuu juustojen kanssa jälkiruokapöydässä. Viikuna viihtyy mausteisessa seurassa ja nostaa juuston aromit hienosti esiin.

Ainekset

Mausteinen viikunahillo

  • 100 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
  • 2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • kanelitanko
  • 3 tähtianista
  • 1 kg tuoreita viikunoita
  • 1 dl konjakkia tai rommia
  • 1 paketti hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Mausteinen viikunahillo tehdään näin:

Ohjeella valmistat noin 1 kg viikunahilloa.

1. Silppua kuivat viikunat. Kuumenna appelsiinin kuoret ja mehu sekä mausteet kattilassa. Lisää joukkoon kuivatut viikunat ja keitä viikunoita puolisen tuntia. Poista kokonaiset mausteet ja soseuta viikunat teho- tai sauvasekoittimella.

2. Lohko tuoreet viikunat kuivatuista viikunoista tehdyn soseen joukkoon, kuumenna ja lisää alkoholi. Lisää hillo-marmeladisokeri. Keitä 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada mausteinen viikunahillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

3. Nauti viikunahillosta juustojen kanssa. Yhdistä hillo aromikkaaseen roquefort-juustoon tai kermaisen pehmeään brie-juustoon.

Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut

Lue myös Anna.fi/ruoka: Viikuna hurmaa makean aromikkaalla maullaan – katso vinkit ja parhaat reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen viikunahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.