Mausteiset kateleivät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 dl vaaleaa glögijuomaa (Marli)
- 1 dl rusinoita
- 1 dl mämmi- tai kaljamallasta
- 2 dl vettä
- 2 pussia kuivahiivaa tai
- 50 g tuoretta hiivaa
- 1 dl leipäsiirappia
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 rkl suolaa
- 0.5 dl öljyä tai juoksevaa rasvaa
- 4 dl ruisjauhoja
- noin 9 dl hiivaleipäjauhoja
pinnalle:
- 0.5 dl siirappia
- 0.5 dl vettä
Valmistusohje
1. Mittaa glögi, rusinat ja maltaat kulhoon. Anna turvota puolisen tuntia.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää vesi ja siirappi sekä mausteet mallaspuuroon. Lisää kädenlämpöiseen seokseen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhoihin sekoitettuna. Lisää jauhot ja rasva ja alusta taikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3. Leivo pieniä sämpylöitä ja korista ne ohueksi nauhaksi muovatulla taikinarusetilla lahjapaketeiksi. Kohota noin 20 minuuttia ja paista 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
4. Sivele kypsät sämpylät siirappivedellä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteiset kateleivät