Reseptit

Mausteiset kateleivät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 3 dl vaaleaa glögijuomaa (Marli)
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl mämmi- tai kaljamallasta
  • 2 dl vettä
  • 2 pussia kuivahiivaa tai
  • 50 g tuoretta hiivaa
  • 1 dl leipäsiirappia
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl suolaa
  • 0.5 dl öljyä tai juoksevaa rasvaa
  • 4 dl ruisjauhoja
  • noin 9 dl hiivaleipäjauhoja

pinnalle:

  • 0.5 dl siirappia
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

Mausteiset kateleivät

1. Mittaa glögi, rusinat ja maltaat kulhoon. Anna turvota puolisen tuntia.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää vesi ja siirappi sekä mausteet mallaspuuroon. Lisää kädenlämpöiseen seokseen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhoihin sekoitettuna. Lisää jauhot ja rasva ja alusta taikina. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
3. Leivo pieniä sämpylöitä ja korista ne ohueksi nauhaksi muovatulla taikinarusetilla lahjapaketeiksi. Kohota noin 20 minuuttia ja paista 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
4. Sivele kypsät sämpylät siirappivedellä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset kateleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.