Mausteiset pikkupitsat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
pohja:
- 2 dl vettä
- 15-20 g hiivaa
- noin 5 dl pitsajauhoja (esim. Myllyn Paras)
Täytteet:
- noin 2 dl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä kastiketta (esim. Heinz)
- 100 g salamia tai pepperonimakkaranaa ohuina siivuina
- 200 g taleggio- tai mozzarellajuustoa
- 1 tlk punaisia säilykemaustepaprikoita
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2. Esivalmistele täytteet. Viipaloi tai raasta juusto. Valuta ja halkaise säilykemaustepaprikat.
3. Jaa taikina noin 25 osaan ja kauli taikinapalat ohuiksi pieniksi pitsapyörylöiksi. Laita pitsapohjat pellille leivinpaperin päälle. Levitä pohjille aurinkokuivatuista tomaateista valmistettua kastiketta ja asettele päälle salamiviipaleita, maustepaprikanpuolikkaita ja juustoa.
4. Paista uunissa 225-250 asteessa noin 10 minuuttia. Viimeistele pitsat basilikanlehdillä ja tarjoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteiset pikkupitsat