Maustekakku Krannin tilan tapaan
Krannin tilan mehevä maustekakku maistuu kahvin, teen ja kuuman glögin kanssa. Krannin tilan emäntä vinkkaa käyttämään kakussa omia lempimausteita.
Ainekset
Krannin tilan maustekakku:
- 200 g margariinia tai voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 kpl Friida-kananmunaa
- 4 mitallista mitallista kahvinporoja
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl kardemummaa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 dl perunajauhoja
- 2 dl Krannin tilan vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- Krannin tilan vehnälesettä
Valmistusohje
Pehmitä rasvaa hieman mikrossa. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat vatkaten yksitellen. Lisää seokseen vatkaten kahvinporot ja muut mausteet sekä vaniljasokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vatkaten.
Vuoraa kahvikakkuvuoka rasvalla sekä vehnäleseellä. Kaada tasainen massa vuokaan. Paista n. 175 C n. 1 h uunin keskitasossa.
Krannin tilan emännän lisävinkki:
”Voit korvata teolliset korppujauhot kotimaisella tuoreella vehnäleseellä niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin. Vehnäleseet antavat kauniin rakenteen kakun pinnalle. Krannin tilan jouluista maustekakkua voit maustaa mieleiseksesi omilla lempimausteillasi tai jättää inhokkimausteesi reseptistä pois”.
Lue myös: Kuivakakku x 8
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maustekakku Krannin tilan tapaan