Reseptit

Maustekurkut

Ainekset

  • 2 kg tasakokoisia, pieniä ja vihreitä avomaankurkkuja
  • vettä
  • suolaa
  • 1 nippu kruunutilliä
  • 1 piparjuuri
  • 3 sipulia

Etikkaliemi

  • 1 l vettä
  • 8 dl väkiviinietikkaa
  • 5 dl sokeria
  • 1 tl valkopippureita
  • 1 tl maustepippureita
  • 5 neilikkaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Maustekurkut

1. Huuhtele kurkut kylmällä vedellä ja harjaa puhtaiksi pehmeällä harjalla. Huuhtele uudelleen ja laita isoon teräskattilaan tai muovivatiin.

2. Mittaa kurkkujen päälle kylmää vettä niin paljon, että ne peittyvät kokonaan. Lisää veden määrän mukaisesti suolaa, noin 1 desilitra vesilitraa kohden. Seisota kurkkuja suolavedessä viileässä seuraavaan päivään.

3. Kuori ja kuutioi piparjuuri. Lohko sipulit.

4. Kaada suolavesi pois ja valuta kurkut. Lado ne sitten lasitölkkeihin vuorotellen tillin kruunujen, piparjuurikuutioiden ja sipulilohkojen kanssa.

5. Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja seisota tölkkejä huoneenlämmössä 2-3 vuorokautta – viileässä huoneessa pitempi aika, kuumassa lyhyempi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja keitä uudelleen. Kuori pois pinnalle syntyvä vaahto.

6. Kaada kuuma liemi uudelleen kurkkujen päälle. Laita tölkkeihin tillinvarsirenkaat, etteivät kurkut pääse nousemaan liemestä. Sulje tölkit heti ja jäähdytä ensin huoneenlämmössä, sitten kellarissa. Kurkut ovat valmiita 4-5 viikossa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maustekurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.