Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike

Maustetut lihavartaat tehdään porsaan ulkofileestä. Maukkaat vartaat tarjotaan maapähkinäkastikkeen kanssa. Vartaat voi grillata tai paistaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

maustetut lihavartaat

  • 500 g porsaan ulkofileetä
  • 1 tlk (227g) ananaspaloja

marinadi:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl (ruoko)sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl anista
  • ½ tl kuminaa

pähkinäkastike

  • 1 dl maapähkinöitä (60g)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunanmehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl (ruoko)sokeria

Valmistusohje

Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike valmistuvat näin:

  1. Viipaloi ja leikkaa liha suikaleiksi.
  2. Sekoita silputtu valkosipuli,soijakastike, sokeri, öljy, anis ja kumina marinadiksi. Valele marinadi lihasuikaleille ja sekoita. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
  3. Pujota lihasuikaleet tiiviisti varrastikkuihin ananaspalojen kanssa ja paista maustetut lihavartaat pannulla tai grillaa grillissä.

Pähkinäkastike

  1. Leikkaa valkosipuli hienoksi silpuksi.
  2. Paahda ja rouhi pähkinät.
  3. Purista sitruunasta mehu ja lisää mehuun valkosipuli, öljy, suola, sokeri ja pähkinärouhe.
  4. Hienonna ainekset tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella
Maustetut lihavartaat ja maapähkinäkastike
Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike sopivat tarjottavaksi arkeen ja juhlaan. Kuva: Jarmo Wright

 

Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillaus – kesän herkullisimmat vartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.