Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike
Maustetut lihavartaat tehdään porsaan ulkofileestä. Maukkaat vartaat tarjotaan maapähkinäkastikkeen kanssa. Vartaat voi grillata tai paistaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
maustetut lihavartaat
- 500 g porsaan ulkofileetä
- 1 tlk (227g) ananaspaloja
marinadi:
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl (ruoko)sokeria
- 1 rkl öljyä
- ½ tl anista
- ½ tl kuminaa
pähkinäkastike
- 1 dl maapähkinöitä (60g)
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunanmehu
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tl (ruoko)sokeria
Valmistusohje
Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike valmistuvat näin:
- Viipaloi ja leikkaa liha suikaleiksi.
- Sekoita silputtu valkosipuli,soijakastike, sokeri, öljy, anis ja kumina marinadiksi. Valele marinadi lihasuikaleille ja sekoita. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
- Pujota lihasuikaleet tiiviisti varrastikkuihin ananaspalojen kanssa ja paista maustetut lihavartaat pannulla tai grillaa grillissä.
Pähkinäkastike
- Leikkaa valkosipuli hienoksi silpuksi.
- Paahda ja rouhi pähkinät.
- Purista sitruunasta mehu ja lisää mehuun valkosipuli, öljy, suola, sokeri ja pähkinärouhe.
- Hienonna ainekset tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella
Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, lihasta ja hedelmistä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillaus – kesän herkullisimmat vartaat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maustetut lihavartaat ja pähkinäkastike