Mehevä kalkkunapaisti
Mehevä kalkkunapaisti saa pannulla käynnin jälkeen muhia uunissa sitruuna-ja inkivääritahnalla, sitruunamehulla ja valkosipulililla maustettuna. Maukas kalkkunaapaisti tarjotaan balsamiviinietikasta ja viikunoista tehdyn kastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Mehevä kalkkunapaisti:
- noin 1 kg kalkkunan rintaa
- paistamiseen voita
- 1-2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 tl sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
- 1 tl inkivääritahnaa (Spice up)
- ½ sitruunan mehu
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- muutama timjaminoksa
- 2 dl vettä
Viikunasose:
- 4 tuoretta viikunaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- 1 tl soijakastiketta
Valmistusohje
Mehevä kalkkunapaisti tehdään näin:
1. Ruskista kalkkunan pinta kuumassa pannussa voissa tai muussa rasvassa. Ripota uunivuokaan suolaa ja pippuria. Lusikoi vuokaan maustetahnat ja sitruunamehu. Kuori ja lohko mukaan sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää lopuksi timjami ja vesi, joka on kuumennettu pannussa, jossa liha ruskistettiin.
2. Nosta kalkkunanrinta vuokaan. Aseta lihaan paistomittari ja kypsennä lihapalaa välillä paistoliemellä valellen noin tunti, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Kääri kalkkunapaisti folioon ja ota paistoliemi talteen kasvisten kypsentämistä varten.
3. Halkaise viikunat, kaavi malto kuorista ja sekoita siitä mausteiden kanssa sose. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa mehevä kalkkunapaisti viikunasoseen ja linssi-juuresten kanssa.
Lue myös: Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunafilee
Lue myös Anna.fi: Kalkkuna hedelmätäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä kalkkunapaisti