Reseptit

Mehevä limettikakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl kiehuvaa vettä
  • 2 limetin raastettu kuori

Vuokaan

  • voita tai margariinia ja korppujauhoja

Kostutukseen

  • 1 dl kermaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 4 rkl limettimehua

Valmistusohje

Mehevä limettikakku

Mehevä limettikakku on klassinen kuivakakku, joka pysyy pitkään mehevänä limettimehulla rikastetun kuorrutuksen ansiosta.

1. Sulata rasva ja nosta jäähtymään. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi pestyjen limettien kuoret, kiehuva vesi ja jäähtynyt rasva.

2. Voitele ja korppujauhoja kakkuvuoka ja kaada taikina 2,5-litraiseen rengasvuokaan. Paista limettikakkua 200-asteisen uunin alatasossa 45-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikun avulla.

3. Kiehauta kerma ja sokeri, ja mausta hieman jäähtynyt seos limettimehulla. Kumoa kakku tarjoiluvadille, ja lusikoi lientä lämpimän limettikakun pintaan. Lisää hetken kuluttua uudelleen, kunnes saat koko nestemäärän imeytettyä kakkuun. Kakun pintaan muodostuu vähitellen kaunis, himmeä kiilto.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Pikapullat pähkinätäytteellä
Raparperipitko
Donitsit uunissa
Ruoka.fi: Pähkinä-porkkanakakku

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä limettikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.