Mimosasalaatti
Keväinen mimosasalaatti sopii täydellisesti pääsiäisaterian alkupalaksi. Raikkaalla kasvispedillä on kovaksi keitettyjä kananmunia ja pehmeää avokadoa. Sinapilla maustettu majoneesikastike kruunaa annoksen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Mimosasalaatti:
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 pussillinen alfa-alfan ituja
- 2 sydänsalaattia tai 1 roomansalaatti
- 1 kirpakka omena
- pala tuoretta kurkkua
- 2 ½ dl sulaneita pakasteherneitä
- nippu retiisejä
- 2 avokadoa
Kastike
- 1 dl majoneesia (Hellmans)
- 2 rkl dijontäysjyväsinappia (Maille)
- sitruunasuolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Mimosasalaatti tehdään näin:
1. Keitä kaksi kananmunaa kovaksi (keittoaika on noin 8-10 minuuttia) Kuori kananmunat ja erota kovaksi keitetyistä kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Leikkaa valkuainen pieniksi kuutioiksi ja survo keltuaiset haarukalla muruiksi.
2. Muovaa iduista annoslautasille pesämäinen keko. Silppua salaatti. Huuhdo kasvikset. Kuutioi kurkku, omena ja retiisit. Muovaa avokadon puolikkaista palloraudalla palloja tai leikkaa kuoresta koverrettu hedelmäliha kuutioiksi.
3. Sekoita kastikeainekset. Lisää kasvikset, silputtu valkuainen ja omenakuutiot kastikkeen joukkoon ja sekoita, Lusikoi seosta itupesään.
4. Koristele mimosasalaatti ripottelemalla murusteltu keltuainen salaattiannoksen pinnalle.
Lue myös: Avokado antaa makua salaattiin – katso 11 maukasta ohjetta!
Lue myös Anna.fi: Salaattisesongin neljä parasta – poimi kevään herkullisimmat salaattivinkit tästä!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mimosasalaatti