Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mokkapalat

Mokkapalat on lasten suosikki ja taattu juhlien ja myyjäisten hittileivonnainen. Ripottele valmiiden neliöiden päälle koristerakeita ja juhlat voivat alkaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mokkapalat

  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • ½ dl vahvaa kahvijuomaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Koristelu

  • 1 rkl nonparelleja

Valmistusohje

Mokkapalat leivotaan helposti näin:

1. Sulata ja jäähdytä voi tai margariini. Peitä uunipannu leivinpaperilla ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet: vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon.

3. Sekoita lopuksi taikinaan maito ja hieman jäähtynyt voisula. Kaada taikina uunipannulle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä hyvin.

4. Sekoita kuorrutus ja levitä seos kakun päälle. Viimeistele mokkapalat koristerakeilla ja leikkaa mokkapalalevy neliöiksi.

Lue myös: Vaaleat mokkapalat, pätkismokkapalat ja vegaaniset ja gluteiinittomat mokkapalaset

Lue myös Anna.fi: Leivo pellillinen piirakkaa tai kakkua – nämä suolaiset ja makeat peltileivonnaiset vievät kielen mennessään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mokkapalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.