Reseptit

Mummin kesäkakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 6 kpl munia
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • tai mantelijauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja

kostutus:

  • 1 dl sitruunasoodaa

täyte:

  • 3 dl raparperihilloa

kuorrutus ja täyte:

  • 4 dl kuohukermaa
  • tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 g Halvaa

koristeeksi:

  • mansikoita

Valmistusohje

Mummin kesäkakku

 

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
  2. Jaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt virvoitusjuomalla. Vaahdota kerma ja mausta se halvalla. Täytä kakku raparperihillolla ja kerma-halvaseoksella.
  3. Kuorruta kakku kermahalvalla. Ja korista runsaasti mansikoilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummin kesäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.