Mummin kesäkakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 6 kpl munia
- 2.5 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- tai mantelijauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
kostutus:
- 1 dl sitruunasoodaa
täyte:
- 3 dl raparperihilloa
kuorrutus ja täyte:
- 4 dl kuohukermaa
- tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g Halvaa
koristeeksi:
- mansikoita
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
- Jaa kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt virvoitusjuomalla. Vaahdota kerma ja mausta se halvalla. Täytä kakku raparperihillolla ja kerma-halvaseoksella.
- Kuorruta kakku kermahalvalla. Ja korista runsaasti mansikoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummin kesäkakku