Mummin mokkakakut
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 3 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta tai soodaa
- 3.8 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl kermaa
mokkatäyte:
- 200 g voita
- 3 rkl vahvaa kahvia
- vajaa 1 dl sokeria
- tomusokeria
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen. Jos kerma on hapanta, käytä kohotusaineena soodaa. Anna taikinan olla kylmässä, niin se kiinteytyy.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinalustalla noin 3 sentin vahvuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreitä kakkuja ja paista ne 175 asteessa 7-10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat vaaleita ja kypsiä. Jäähdytä tasaisella alustalla.
- Levitä pikkuleiville marmeladia tai mokkatäytettä: vaahdota voi ja sokeri ja mausta vahvalla kahvilla. Paina kaksi kakkua vastakkain ja seulo ennen tarjoamista tomusokeria päälle.
- Ohje: Kaija Peltola, Myllykoski
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummin mokkakakut
Taita tuo paksuus 3 cm olla vähän liikaa. Minulla tuo ohje Pauligin kahvikirjasta. Tätä vähän määrissä muokattu.