Mummin mureat piparkakut
Joulukausi alkaa vasta, kun keittiöstä tulvii piparkakkujen tuoksu. Piparkakkujen mausteisen makeat tuoksut virittävät mielen vastaanottamaan suuren juhlan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 80 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mummin mureat piparkakut:
- 250 g voita
- 2 pientä munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl neilikkaa
- 2 tl pomeranssinkuorta
- 2 tl ruokasoodaa
- 500 g (runsas 7 dl) vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri huolellisesti. Lisää siirappi ja munat yksitellen hyvin sekoittaen.
- Sekoita mausteet ja sooda jauhoihin. Seulo jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tasaantua viileässä seuraavaan päivään.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ohueksi levyksi ja leivo piparkakuiksi. Paista 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla ja koristele niin halutessasi tomusokerikuorrutuksella.
Lapsiperheen joulu ei tule ilman piparitalkoita. Hauskat muotit ovat hyviä pikkujoululahjoja. Eläinaiheisilla muoteilla saa helposti koottua heppatallin, navetan tai eläintarhan. Vauhtivillet ilahtuvat laiva-, traktori-, auto- tai junamuoteista.
Katso myös: Kauneimmat piparkakkutalot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummin mureat piparkakut