Mummin suolakurkut

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Ateriatyyppi: Lisäkeruoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Mummin suolakurkut

Ainesosat

Määrä Aines
 avomaan kurkkuja
 tillinvarsia
 piparjuurta (10 cm pala)
 mustaviinimarjan lehtiä
1 lvettä
0,5 dlsuolaa
1 dletikkaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

 

  1. Pese ja kuivaa kurkut. Leikkaa piparjuuri viipaleiksi. Keitä vesi ja lisää suola sekä etikka, jäähdytä.
  2. Asettele suuren lasipurkin pohjalle kerros viinimarjan lehtiä, tilliä ja piparjuurta. Laita päälle tiivis kerros kurkkuja. Jatka näin kunnes purkki on täynnä. Laita päällimmäiseksi lehtiä ja tilliä.
  3. Kaada kurkkujen päälle jäähtynyt suolavesi. Jos nestettä on liian vähän eivätkä kurkut peity nesteeseen, valmista toinen litra suolavettä ja kaada purkkiin, kunnes kurkut ovat suolaveden peitossa.
  4. Anna kurkkujen tekeytyä viileässä pari viikkoa. Säilytä kylmässä.

Kokeile myös Inkiväärikurkkuja ja Eevan kurkkuja.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 43 kertaa
  • Katsottu: 79887 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 57

Viestit 14

17.8.2010 klo.17:33
Anja-mummi

Anja-mummi

Kiitos tästä ohjeesta, se oli parin vuoden takaisessa lehdessä ja viime vuonna hain sitä vimmatusti! Oli hankala löytää koska hain väärällä nimellä. Mummin suolakurkut tietysti, paras ohje, tehty jo kahtena vuotena. Ainoa hankaluus on mustaherukan lehtien saanti kaupunkialueella, onneksi löysin puutarhapalstan omistajan jolta saan lehdet tänäkin vuonna.

Vastaa
17.10.2011 klo.21:46
rölli

rölli

paljonko kurkkuja? kuulostaa muuten hyvältä ohjeelta.

Vastaa
18.10.2011 klo.10:18

Hei!
Kurkkuja voi laittaa sen mukaan, miten haluaa. Pääasia on että suolavesiseos peittää ne.
Ystävällisesti,
Toimitus

Vastaa
18.8.2012 klo.12:21
Volna

Volna

Tämän reseptin täydennykseksi voin kertoa venäläisestä tavasta säilöä kurkkuja.
Purkkiin voi laittaa esimerkiksi pieniä tomaatteja, vihreitä tai punaisia. Lisukkeena käy myös esimerkiksi paprikasuikaleet.
Sipulia voi käyttää ja valkosipulikynsi purkissa tekee terää.

Vastaa
26.8.2012 klo.10:20
Jamara

Jamara

Mulla pääsi kurkut loman aikana keltaisiksi, mutta kaipa niitä voi vielä käyttää?

Vastaa
26.8.2012 klo.15:57
Timpe

Timpe

Mikä neuvoksi?Jos ei saa kruunutilliä mistään millä se korvattaiin jotta saataisiin talven herkkuja.

Vastaa
18.9.2012 klo.18:13
Lilja12

Lilja12

Hei,

Mitä tuo viileässä tekeytyminen tarkoittaa ? Voiko laittaa
suoraan jääkaappiin ?

Vastaa
15.7.2013 klo.12:39
Jenni1

Jenni1

Voiko kurkut säilöä muovipurkkeihin?

Vastaa
4.8.2013 klo.14:16
mmm

mmm

viileässä tekeytyminen = jääkaappi tai kylmä kellari

Vastaa
4.8.2013 klo.14:18
mmm

mmm

liemessä on kyse suolan,veden ja etikan suhteesta, tee lisää lientä jos purkki ei täyty. Kurkut ovat niin erikokoisia ettei voi
määrää määritellä.

Vastaa
4.8.2013 klo.14:18
mmm

mmm

Tavallisella tillillä.

Vastaa
4.8.2013 klo.14:19
mmmmm

mmmmm

Tämän sivun lähdekoodi on jotenki sekasin, tai epäloogisesti koodattu.

Vastaa
5.8.2013 klo.15:29
kurkku

kurkku

Miten kauan kurkut säilyy tuolla tavoin tehtynä?

Vastaa
9.8.2013 klo.12:59
amu

amu

kurkut on isoja voiko ne viipaloida

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu