Mummin suolakurkut

Mummin suolakurkut 

30
min
1
alle 30 min
  • 1
  • 1

Ainekset

avomaan kurkkuja
tillinvarsia
piparjuurta (10 cm pala)
mustaviinimarjan lehtiä
1 l vettä
0.5 dl suolaa
1 dl etikkaa

Valmistusohje

 

  1. Pese ja kuivaa kurkut. Leikkaa piparjuuri viipaleiksi. Keitä vesi ja lisää suola sekä etikka, jäähdytä.
  2. Asettele suuren lasipurkin pohjalle kerros viinimarjan lehtiä, tilliä ja piparjuurta. Laita päälle tiivis kerros kurkkuja. Jatka näin kunnes purkki on täynnä. Laita päällimmäiseksi lehtiä ja tilliä.
  3. Kaada kurkkujen päälle jäähtynyt suolavesi. Jos nestettä on liian vähän eivätkä kurkut peity nesteeseen, valmista toinen litra suolavettä ja kaada purkkiin, kunnes kurkut ovat suolaveden peitossa.
  4. Anna kurkkujen tekeytyä viileässä pari viikkoa. Säilytä kylmässä.

Kokeile myös Inkiväärikurkkuja ja Eevan kurkkuja.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1